Adzuki bab

Ár:
1.180Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 2 360 Ft/kg

A termékről

A növény magjait élelmiszerként fogyasztják: a többi hüvelyeshez hasonlóan fontos fehérje- és rostforrás. Leggyakrabban ragukhoz, salátaként, salsa alapjaként, szendvicsekhez és pástétomokhoz használják.

A kelet-ázsiai konyhában az adzukibabot édesen szokás fogyasztani.

Általában cukorral főzik össze és így jön létre az a bizonyos bab paszta, ami az egyik legfontosabb összetevője a kelet-ázsiai ételeknek.

http://azsiabolt.hu/lexikon/a/adzuki-bab

Gyakran ízesítik is, ugyanúgy, mint a gesztenye masszát. A vörös bab masszát még számos kínai ételhez is felhasználják, mint például tangyuan-hez, zongzi-hez, holdsüteményhez, baozi-hoz és a vörös bab fagylathoz. (lásd képünkön).

Rengeteg japán édességekben is megtalálható: anpan, dorajaki, imagawajaki, mandzsu, monaka, anmicu, taijaki és daifuku. Levest is készítenek belőle, cukorral főzik és egy csipetnyi sóval, így készül a vörös bab leves.

Ezen kívül forró italként, tea formájában is fogyasztják. Néhány ázsiai kultúrában még feltétként vagy töltelékként is felhasználják például süteményekben, kekszekben, esetleg gofrira rakják. Japánban különleges alkalmakkor adzukibabos rizst esznek, ez a (赤 饭, szekihan).

Magyarországon leginkább vörös színű adzukit lehet vásárolni bioboltokban.

Jelentős mennyiségben tartalmaz proteineket, B1- és B2-vitamint, kiemelhető vas-, kalcium-, magnézium- és foszfortartalma.

Élettani hatásai közt említik inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonságát.

Tudj meg többet az adzuki babról, katt a lexikonunkra:

http://azsiabolt.hu/lexikon/a/adzuki-bab

Az összetevőkről

adzuki bab

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!