Ozeki japán sake

Ár:
4.500Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 750 g
Bruttó egységár: 6 000 Ft/kg

A termékről

A szaké a Japánok nemzeti italának számít. Sokan japán rizspálinkának gondolják, ez azonban tévedés, mert a szaké alapjául szolgáló gabonát nem lepárolják, hanem hordókban erjesztik (Koji rizsből és az élesztőjével erjesztik). Leegyszerűsítve a szaké inkább rizsbornak nevezhető.

Abszolút tradicionális ital, hiszen nemcsak a sinto papok használják vallási szertartásokon, de a házasságkötéseknél is fontos szerepet kap a mai napig.

Néhány éve a szakéról kimutatták, hogy mindennapi fogyasztása csökkenti a vér koleszterin szintjét, hiszen antioxidánsai lassítják a szívműködésre káros koleszterin-típus oxidációját.

Kizárólag rizsből készítik (ez a rizs különbözik az étkezési, asztali rizstől) élesztő és víz hozzáadásával. Négy nagy szaké kategóriát különböztetünk meg attól függően, milyen mértékben van eltávolítva a rizsszemek külső héja: Daiginjo, Ginjo, Junmai, Honjozo.

A Junmai típusú szaké fogyasztása melegen vagy szobahőmérsékleten ajánlott.

Sashimi, sushi, grillezett hal nagyszerű kísérője.
Kóser tanúsítvánnyal is rendelkezik.

A kiválasztott termék a kosárba került!